Resultaten voor belgische wijn


belgische wijn
Belgische en Luxemburgse wijnen.
Deze verdeelt de Belgische wijnbouwgebieden in kwaliteitsgebieden volgens de Europese regels in gebieden met een Beschermde Geografische Aanduiding BGA en een Gecontroleerde OorsprongsBenaming GOB. Dit heeft eenzelfde doel als het Franse AOC Appellation d'Origine' Contrôlée.Onze wijn verkreeg de eerste Belgische GOB in 1997.
Wijnbouw in België Wikipedia.
De teloorgang van Belgische wijnen is volgens sommigen te wijten aan Napoleon Bonaparte die bevel gaf om alle wijnstokken te vernietigen. De werkelijke oorzaak was echter de uitbarsting van de vulkaan Tambora in 1815. 20e eeuw bewerken. Pas sinds de jaren zestig van de 20e eeuw wordt er opnieuw wijn verbouwd in België.
Beste Belgische Wijnen van het Jaar 2016 Belartisan.
VVS meldt dat er dit jaar voor het eerst meer dan 100 wijnen strijden voor de titel Beste Belgische Wijn. Wijn van België zit dus duidelijk in de lift! De kwaliteit lag dit jaar zeer hoog met 32 gouden medailles verdeeld over 20 wijndomeinen.
Pakket Beste Belgische Wijn 2017 Belgian Wines.
Vin de pays des jardins de Wallonie. Côtes de Sambre et Meuse. Proefpakket: Beste Belgische Wijn 2017. Home / Proefpakket: Beste Belgische Wijn 2017. Entre-deux-monts Wiscoutre 159/fl., Aldeneyck Chardonnay Heerenlaak 2016 21/fl. Château Bon Baron Pinot Noir Tresor 2013 268/fl.,
Beste Belgische Wijnen van het Jaar 2017 Belartisan.
Elk jaar komt een vakjury van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers VVS samen om de wijnen van eigen bodem blind te proeven. De 13e editie van de Verkiezing van de Beste Belgische Wijnen vond plaats op woensdag 20 september. Er streden 128 wijnen mee van 28 Belgische wijndomeinen.
Belgische Wijnbouwers VZW.
100 % Belgische wijn. 22 november 2016. Om de klant de garantie te geven dat belgische wijnen voor 100% gemaakt worden van druiven afkomstig uit België werd een nieuw label in het leven geroepen. 2018 Belgische Wijnbouwers VZW Alle rechten voorbehouden.
Belgische wijnen zijn top! WijnInZicht WijnInZicht Wijnopleiding met passie.
Jaarlijks event, dit jaar staat op 21 mei de regio Côtes de Sambre et Meuse in de kijker. Boeken: Wijnbouwers in België Dirk De Mesmaeker, zie foto hoofding pagina en Wijn van eigen bodem Peter Doomen. Amai, heel wat informatie, tijd voor een goed glas Belgische wijn.
Belgian Wines Belgian Wines.
Daarnaast kan u op deze website informatie vinden over de verschillende Belgische appellaties, de mooiste wijngaarden om te bezoeken, en alle klassewijnen van eigen bodem. Laat u zich niet zo makkelijk overtuigen? Kom dan zeker eens langs in onze wijnbar te Antwerpen. Daar kan u verschillende wijnen proeven of een degustatie organiseren met vrienden in de leukste wijnbar van t stad! Vignoble des Agaises Cuvée Ruffus. Chant d'Eole' Brut. Wit droge, frisse fruitige wijn.
Belgische wijnen Belgian Wines.
Schuimwijn, Witte wijn, Rode wijn. Beste Belgische Wijn 2017. Wit droog, karaktervol volfruitig. Genoels-Elderen Chardonnay Blauw. Vignoble des Agaises Cuvée Ruffus. Rood droog, vlot volfruitig. Rood droog, krachtig karaktervol. Wit Complex, vol, hout. Crutzberg Chardonnay Barrique. Wit droog, karaktervol volfruitig.
Belgische wijnproductie groeide in 2017 met twaalf procent Culinair Knack Weekend.be.
Momenteel genieten verschillende Belgische wijnen van een BOB of BGA-erkenning. In Vlaanderen is dat bijvoorbeeld het geval met de Haspengouwse wijn en de Vlaamse mousserende wijn, in Wallonië met de Vin des Côtes de Sambre et Meuse. In 2017 werd 386.263 liter wijn erkend volgens een BOB of BGA.

Contacteer ons